piatok 15. februára 2008

Píše piesne o Láske s Láskou


V nedeľu 24.2.2008 sa v kostole sv. Vincenta de Paul v Bratislave bude konať koncert Jiřího Zmožka, ktorý oslavuje v týchto dňoch 65 narodeniny.

Zaznie veľký výber súčasných piesní vrátane hitov z predchádzajúceho skladateľského obdobia Jiřího Zmožka ako napr.: Už mi lásko není 20 let, Tam u nebeských bran, Zvonky štěstí a ďalšie.

Keď bol na vrchole slávy, napísal stovky piesní pre popredných spevákov a hercov. Hovorilo sa mu Kráľ dobrej nálady. Napriek tomu, že podľa jeho vlastných slov, bol už od roku 1971 nadšený z Boha, Otca – Stvoriteľa, až v roku 1994 keď prechádzal veľkou krízou prijal Ježiša Krista ako osobného Spasiteľa. Spoznal Ducha Svätého, ktorý nás uvádza do každej pravdy a je Utešiteľom. Až keď sa mu všetko rozpadávalo, urobil rozhodnutie pre Ježiša. No nasledovala opustenosť od ľudí, pretože si mysleli o ňom, že je fanatik. Hovorí: "Keď si obľúbite Boha, kostol, do ktorého chodíte a ľudí v ňom, tak to ešte ľuďom tak nevadí. Keď však odovzdáte svoj život Ježišovi, aby on riadil vaše kroky, tak i tí najbližší vás môžu vyhlásiť za blázna a môže skrachovať vaše manželstvo".

Informácie o jeho aktivitách nájdete na www.zmozek.cz , kde je tiež i jeho svedectvo, denník spomienok a prehľad pripravovaných koncertov.


„Dříve jsem psal písničky o láskach, teď píšu písně o Lásce“.
Jiří Zmožek

Žiadne komentáre: